Інвестиції в освіту

Інвестиції в освітуПотенційного інвестора завжди цікавлять найбільш надійні та ефективні інвестиції, які можуть принести великий дохід в майбутньому. Зазвичай крім нерухомості, банківських депозитів, акцій, фондів та ін.. ризикованих видів інвестування є інші альтернативні, проте надійні та дуже ефективні способи інвестування. Адже можна також інвестувати гроші в своє здоров’я або свою освіту. Далі розглянемо інвестування в освіту.  Адже інвестуючи в свою освіту чи освіту свої дітей, Ви підвищуєте свою конкурентну здатність на ринку праці в майбутньому. Тобто маючи добру освіту Ви зможете розраховувати на висококваліфіковану роботу, яка буде приносити великий дохід. Маючи достатні знання в тій чи іншій галузі можна легше створити свій власний бізнес, який буде приносити дохід. Крім того отримавши фінансові знання, Ви зможете ефективно управляти своїми грошима та примножувати їх.

Слід зазначити, що знання мають найвищу надійність за усі існуючі активи, адже знання не можна у Вас відібрати чи вкрасти (виняток – тільки психічна хвороба). Але знання потрібно постійно підтримувати в доброму стані – постійно вчитись, так як людина має властивість забувати з часом надбані знання.

У високо розвинутих країнах висококваліфіковані спеціалісти цінуються набагато більше за некваліфіковану працю. Тому в цих країнах громадяни освіті придають дуже великого значення та вкладають великі кошти в свою освіту.

Але вернемось до України. В нас, на жаль, висококваліфікована праця не ціниться. Зазвичай заробітна плата висококваліфікованого працівника майже не відрізняться від некваліфікованого персоналу, а в деяких випадках – нижча.

Це не пусті слова. Але приведу приклади для міста Львів, де я проживаю:

1. Висококваліфікований вчитель молодших класів має заробітну плату не вищу 1 тис. грн.. Тоді як алкоголік на будівництві має заробітну плату не меншу 5 тис. грн..

2. Прибиральниця має заробітну плату приблизно 1 тис. грн.., прибираючи 1 або 2 години в день. А кваліфікований інженер в Національному Університеті «Львівська політехніка» має заробітну плату 900 грн. (і це ще вважається добре, так як не завжди є можливість працювати на повну ставку).

3. Таксисти та водії ніколи не вважались висококваліфікованими працівниками, адже, щоб стати водієм, достатньо пройти курси та заплатити хабар в ДАІ. Водієм може бути кожен, і для цього не потрібно ніякої освіти. Проте важко знайти в нашій країні висококваліфікованого працівника, який би мав вищу заробітну плату за цю категорію робочих.

Прикладів можна ще багато приводити.

Звідси можна зробити висновок, що освіта не завжди є гарантом високих заробітків та інвестиції в освіту не завжди можуть бути ефективними.

Звичайно це пов’язано з тим, що Україна – це пост-радянська країна, так як відомо, що в колишньому Радянському Союзі практично усі громадяни мали майже однакові заробітні плати (виняток був – працівники сільського господарства, в яких була заробітна плата дуже низькою). Крім того, Україна – світовий рекордсмен по кількості громадян, які мають дипломи з вищою освітою. Згідно з статистичними даним в Україні зараз є понад 75% громадян з вищою освітою. Невже Ви думаєте, що всі вони – висококваліфіковані працівники та мають добру освіту. Звичайно – ні.

Звідси і така сучасна ситуація на ринку праці в сучасній Україні. Але я вірю, що таке продовжуватись довго не буде. Адже ми вже бачимо чітку тенденцію, що висококваліфіковані працівники перестають працювати по найму, та самі надають свої послуги, адже розуміють, що так вигідніше.

Також хочеться відмітити ще одне, про що так говорив відомий інвестор Роберт Кійосакі, що високо-кваліфікований працівник вузької спеціалізації при звільнені з роботи вже не зможе знайти високооплачувану роботу в іншій галузі, тому він завжди радив інвестувати в свою фінансову грамотність.

Інвестиції в освіту: 15 коментарів

  1. ПРо алкоголіка Ви загнули. Алкоголіків не тримають. Може, треба було написати “любителя горілки”?

    1. В мене колега після закінчення університету відразу влаштувався “по блату” на роботу на будівництво прорабом. Зранку давши вказівки своїм підлеглим робочим він пішов додому обідати та трошки відпочити. А після обіду дзвонить йому начальство і матюками до нього говорить, що його всі робітника після обіду п’яні валяються на будівельному майданчику. Так що в нашій країні алкоголіків не звільняють з роботи, тому що не буде з ким працювати.

  2. Досі не можу забути, як Ви десь тут писали, що Ваші знання з фінансів набагато глибші, ніж у багатьох професіоналів. Чи щось таке. 🙂

  3. Звідки такі дані про “високі” доходи таксистів?

    Професія “таксиста” в Україні популярна через низькі вимоги – фактично достатньо водійських прав класу B та відсутність інвалідності, але от заробляють такстисти в середньому десь 3000-5000 грн, не більше, і це при ненормованому робочому дню.

    В цифрах базуюся на основі обговорень на профільному форумі http://taxoport.com/phpBB2/

    1. 3000-5000 грн – це вже дуже багато для некваліфікованої роботи. А якщо поглянемо назад на 5-10 років, то таксисти набагато більше заробляли, якщо порівнювати відносні заробітні плати, які були на той момент часу. Зараз (відносні) заробітні плати таксистів трошки впали в звязку з появою конкуренції, адже кожен хоче мати таку велику зарплату.

  4. Старый анекдот, вычитанный в одной из книг Р. Кийосаки. Гуляя по лесу, двое друзей наткнулись на медведя. Как ты думаешь, кто бегает быстрее, медведь или мы? – поинтересовался один из друзей. Насчет медведя не знаю, – ответил второй, но мне важно бежать быстрее тебя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.