Авдіївськй коксохім – дивіденди

Кілька тижнів назад (25-го січня 2018 р.) я докупив 100 акцій Авдіївського коксохімічного заводу (AVDK) по ціні 2,249 за штуку. А сьогодні прийшов лист про збори акціонерів, які відбудуться 27 квітня 2018 року. В цьому листі вказано, що на зборах буде прийнято рішення про виплату дивідендів в розмірі 1,89 млрд. грн. Це складає 9,689 грн. на одну акцію.

Уявіть собі, що ви купили актив по ціні 2,249 грн., а вам через півроку нарахують відсотки на суму 9,6 грн. При цьому цей актив ще додатково зросте до ціни 10 грн. (ціна однієї акції Авдіївскього КХЗ на Українській біржі). Де Ви таке бачили? Що за супер-дохідність? Навіть покійний Мавроді в своєму МММ не обіцяв такої дохідності. Так, багатьох читачів (і особливо тримачів доларів по високій ціні) після прочитання цієї статті можливо загризе від зависті українська зелена тварюка. Представляєте, яка дохідність Українського фондового ринку. Навіть піраміди-лохотрони не обіцяють такої дохідності.

Хоча, мені трошки не пощастило. Сьогодні вдень я все ж таки продав 100 шт. акцій AVDK по ціні 10,11 грн. за акцію, отримавши 738 грн. прибутку на цій угоді. А вечором, як на зло, отримав листа з повідомленням про виплату дивідендів. Проте в моєму портфелі ще залишилось 3 тис. акцій. Тому я буду чекати виплати дивідендів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.