Реальний приклад успішної торгівлі проти тренду

В одній із своїх заміток я вже писав що тренд – скоріше ваш ворог ніж друг. А сьогодні я покажу це на реальному прикладі, де я протягом січня 2015 року успішно торгував проти тренду на валютній парі EUR-USD. При цьому я досягнув успіху на Форексі, де усі 99% гравців практично втрачають свій капітал.
Нижче показаний прінтскрін терміналу Metatrader від ДЦ Альпарі. З фото видно, що я протягом січня здійснив дев’ять угод купівлі-продажу Євро-Долар з плечем 1:200 та стартовим капіталом лише 1 тис. рублів.

EUR-USD січень 2015 року
EUR-USD січень 2015 року

Примітка: клікніть по зображенню, щоб побачити в більшому масштабі.

Я бачимо, що зараз тренд – падіння Євро відносно долара, який існує вже кілька місяців. Видно, що я здійснив лише дві угоди на продажу Євро і 7 угод на купівлю Євро. Крім того, сьогодні я закрив угоду на купівлю Євро, яку я здійснив на початку лютого 2015 року (вона не показана на рисунку, тому що в історії рахунку в терміналі показуються тільки угоди протягом місяця), та отримав прибуток 568 рублів (це більше ніж 50% від початкового капіталу за один день). Тому бачите, я торгував проти тренду і вже подвоїв капітал. Звичайно, найбільш успішною була остання угода. Крім того у мене були усі успішні угоди протягом попередніх місяців.

Як я торгував

Усі угоди я робив вечорами, коли приходив з роботи. Звичайно, я випадково ці угоди не робив. Я робив попередній невеликий аналіз, користуючись індикаторами CCI та MACD (їх видно на графіку). Шукав найкращі точки входу в позицію. Якщо я не був до кінця впевнений в надійності сигналу, то я ставив Take Profit таким, щоб угода закрилась при невеликому коливанні ціни. А ось для останньої угоди я поставив Take Profit набагато вище, так як був впевнений, що сьогодні Євро виросте, тому що технічний індикатор MACD показував дивергенцію на денному інтервалі та CCI показував перекупленість долара.

Попередження

Даний приклад показує успішну торгівлю на ринку Форекс, проте не означає, що Форекс є джерелом моїх доходів. Майте на увазі, що торгівля на ринку Форекс є дуже ризикованою, тому що Ви торгуєте проти брокера, і брокер не зацікавлений у Вашому прибутку. Я не закликаю Вас починати будь-яку торгівлю на Форесі, тому що скоріше Ви втратите гроші. Скоріше навпаки, рекомендую прочитати статтю Реальні джерела пасивного доходу, де я не рекомендую Форекс.
Я зміг заробити гроші (подвоїти капітал протягом 2-х місяців) тільки завдяки моєму професіоналізму, досвіду, інтуїції та аналітичним здібностям, які я відточував протягом багатьох років. Крім того, даний приклад не означає, що я зможу успішно торгувати в майбутньому і не допущу помилки. Адже помилка на Форексі – це втрата усього капіталу.

Один коментар до “Реальний приклад успішної торгівлі проти тренду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.